Hollandlased õpetavad probleemsete klientidega toime tulema

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa tugikeskus
Valgamaa tugikeskus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäeval saab Valgamaa tugikeskuses teoks koolitus, mille viivad psüühiliste erivajadustega inimestega tegelevatele töötajatele läbi Rini Blankers ja Cees Hage Hollandist. Nad on Blankers & Hage töötajad, kes pakuvad nõustamist, koolitust ja juhendamist intellektipuude ja psüühikahäirega inimestele ning nende eest hoolitsejatele nii Hollandis kui Eestis.

«Kuna nad osalevad Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis Eesti-Hollandi sümpoosionil lektoritena, teevad nad Eestis olles ühe koolituse meil kohapeal,» kinnitas Valgamaa tugikeskuse juhataja Lea Uppin.

Koolitusel on tähelepanu suunatud probleemselt käituvatele klientidele. «Kuna ka meie majas on nii autiste kui aeg-ajalt probleemselt käituvaid kliente, olemegi välja valinud neist raskemad juhtumid. Nende käitumine filmitakse ja seejärel pannakse ekraanile, misjärel üheskoos hollandlastega analüüsitakse nii kliendi kui töötaja käitumist eriolukorras,» selgitas Uppin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles