Eestvedajad ja linnajuhid käisid Stenbocki majas

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Andres Haabu / Postimees

Tallinnas Stenbocki majas tunnustati täna, 7. novembril UNICEFi algatatud liikumise «Laste- ja noortesõbralikud linnad» aktiivseid osalisi.

Seekord tänatakse liikumise koordinaatoreid ja linnajuhte, kes näidanud, et iga Eesti linn saab olla veelgi lapsesõbralikum, teatas sotsiaalministeerium. Tunnustused ja hõbedased tänumärgid annavad üle sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt ja UNICEF Eesti rahvuskomitee president Elle Kull.

«Mul on hea meel tõdeda, et oleme ühiskonnas järjest enam pööramas tähelepanu meie järeltulevale põlvkonnale – lastele,» ütles Helmen Kütt. «Usun, et üks lapsesõbralik linn ei piirdu ainult huvikeskuste ja mänguväljakute rajamisega, vaid arvestab laste huve ka muudes valdkondades,» lisas Kütt.

UNICEFi laste- ja noortesõbraliku linna tiitli on pälvinud 14 Eesti linna: Tartu, Põlva, Võru, Valga, Narva, Rakvere, Kunda, Viljandi, Haapsalu, Pärnu, Tallinn, Saue, Jõhvi ja Kuressaare.

Eesti on liikumises aktiivselt osalenud juba kümme aastat. Lastesõbralikkuse hindamise alus on koostöö linnavalitsuse, ettevõtjate ja linnakodanike vahel noorte tuleviku heaks. Eesmärk on kujundada ühiskonnas lapsesõbralikumat suhtumist, parandada noorte turvalisust ja ergutada kohalikku algatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles