Baltic Cupil esindasid Eestit Valgamaa koolipoisid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäesuusatamine. Foto on illustreeriv
Mäesuusatamine. Foto on illustreeriv Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix

Möödunud nädalavahetusel toimus Leedus Druskininkais Snow Arena sisehalli mäesuusakeskuses mäesuusatamise Baltic Cup 2015 esimene etapp.

Kõrgetasemelises ja väga hästi korraldatud võistlusel osales viie riigi 170 sportlast. Slaalomivõistlus sai teoks FISi nõuetele vastaval jäärajal ja oli ühtlasi testvõistlus järgmisel aastal samas toimuvale ametlikule FISi võistlusele. Läti, Leedu ja Valgevene olid esindatud A-koondistega.

Stardis oli ka kaks julget noorsportlast Eestist. Tõrva koolipoiss Kert Riitsalu saavutas avapäeval oma vanuseklassis U16 kuuenda koha, järgmisel päeval riskis rohkem ja kukkus mõlemas sõidus. Otepää poiss Hans Markus Danilas (U12) tuli avapäeval seitsmendaks ja teisel päeval kahjuks katkestas.

Järgmine etapp on 21.–22. veebruaril 2015 Lätis Siguldas, kus toimub läbi ajaloo esimene FISi etapp Baltikumis.

Esimese Balti Cupi korraldas klubi EST2018 aastal 2009 ning sellest on nüüdseks kasvanud Balti regiooni  mäesuusatajate tähtsaim võistlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles