Rahvusvähemused saavad tuge

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Rahvusvähemuste kultuuriühingud saavad kultuuriministeeriumilt 2015. aastaks toetust taotleda. Taotluste esitamise tähtaeg on 18. detsember 2014.

Rahvusvähemuste kultuuri toetused peaksid aitama kaasa etniliste vähemuste keele ja kultuuri säilimisele ja tutvustamisele Eestis. Toetatakse rahvusvähemuste kultuuriürituste ja festivalide korraldamist ning ühingute kultuuri- ja haridusalast täienduskoolitust. Toetust saab taotleda ka rahvusvähemuste ja eesti kultuuriühingute koostöötegevusteks ning info levitamiseks ja tõlketöödeks.

Kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse osakonna peaspetsialist Katrin Juurvee ütles Valgamaalasele, et toetust võivad taotleda Eestis registreeritud MTÜd ja sihtasutused, kelle põhikirjas on sätestatud rahvusvähemuskultuuri säilitamine ja arendamine, füüsilisest isikust ettevõtjad ja avalik-õiguslikud juriidilised isikud, sealhulgas kohalikud omavalitsused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles