Õpetlik päev Otepääl

Heimar Lenk
, Riigikogu liige (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimar Lenk
Heimar Lenk Foto: Erakogu

See oli teadliku valija päev, kuhu olid kutsutud esinema Kagu-Eesti regioonis tegutsevate erakondade esindajad, et õpetada lastele oskust teadlikult valida. Nii kohalikku, näiteks Otepää vallavolikogu, aga ka Riigikogu ja Euroopa Parlamenti.Arvan, et õpilased said sellest kodanikupäevast palju kasulikku, mida edasises elus kasutada. Nad veendusid, et needsamad poliitikud, kelle üle õhtuti teleekraani ees naerda saab, on tegelikult täitsa tavalised inimesed, kes püüavad asju pisut ilusamaks rääkida ja enne saali ette astumist tavaliselt ka närvi lähevad.

Mina igatahes Otepääle sõites närveerisin küll. Mitte sellepärast, et suurt rahvahulka kardaksin. Ei! Täissaalid mulle meeldivad. Otepää publik oli aga eriline. Noor, laia silmaringiga ja oma ea kohta juba hästi haritud. Lisaks veel meedia kallakuga kool. See tähendab, et pean rääkima tulevastele ajakirjanikele, kes poliitikuile allahindlust ei tee ega armu ei anna.

Pealegi on meie noor põlvkond kasvanud laus­liberaalsuse loosungite all, kuhu vasakvaated veel suurt ei mahu. Et ennekõike iseenda heaolu, kuid mis saab naabrist või külakehvikust, see minu suurele Minale korda ei lähe. Nii olin ennast häälestanud noore publiku ükskõiksusele ja saali toetusele suurt ei lootnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles