Tuul paisub tormiks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Väga aktiivne tsüklon liigub täna, 12. detsembril Briti saartelt Taani väinade kohale ja suundub edasi kirdesse. 13. detsembri keskööl jõuab see üle Lõuna-Rootsi Läänemere äärde. Eesti rannikuvetes tugevneb lõunatuul erakordselt kiiresti 17–22 m/s, puhanguti 28, mandri sisealadel puhanguti 15-18 m/s. Alates Edela-Eestist algab tihe lörtsisadu, mis levib kiiresti üle Eesti.

13. detsembri hommikuks liigub tsüklon Soome edelarannikule Turu piirkonda. Eestis paisub tuul tugevaks tormiks, lõuna- ja edelatuul ulatub rannikul 20-25, puhanguti 30, Saaremaal, Hiiumaal ja Liivi lahel kuni 35 m/s, sisemaal on puhanguid 15-20 m/s. Tihe sadu läheb Lääne-Eestis üle vihmaks, Kesk- ja Ida-Eestis jätkub intensiivne lume- ja lörtsisadu.

13. detsembri päeval liigub tsüklon üle Lõuna-Soome itta. Eestis jätkub tugev torm orienteeruvalt kella 16ni pärastlõunal. Puhub edela- ja läänetuul rannikul 20-25, puhanguti kuni 30 m/s, sisemaal 12-18, puhanguti 21, Lõuna-Eestis 25 m/s. Sadu läheb enamasti üle vihmaks.

Pärastlõunal saartest alates tuul nõrgeneb ja sadu hõreneb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles