Toidupank laiendas haaret

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Toidupanga juhataja Tereesa Sale sõnul on Valgamaal toiduabi vajajaid rohkesti, vabatahtlikke abilisi aga napib – eriti tööpäevadel.
Valga Toidupanga juhataja Tereesa Sale sõnul on Valgamaal toiduabi vajajaid rohkesti, vabatahtlikke abilisi aga napib – eriti tööpäevadel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sel nädalavahetusel jõudsid Toidupanga kogumispäevad esmakordselt Otepääle ja Tõrva. Valga Toidupanga juhataja Tereesa Sale hinnangul oli vajadus selleks olemas, paraku napib vabatahtlikke abilisi.

«Kui vaatame statistikat kogutud toiduühikute kohta, on Valga Toidupank alati viimane olnud. Meil kogutakse 300–500 ühikut toitu, mujal tuhandetes. See tegi mind väga kurvaks ja hakkasin mõtlema, kuidas olukorda parandada,» rääkis Sale, miks Toidupank haaret laiendas.

Peagi jõudnud ta järeldusele, et kuna maakonnas on kolm tõmbekeskust, tasuks proovida toidukogumisaktsioone korraldada ka Tõrvas ning Otepääl. «Ei tea, mis juhtub. Samas kui ei proovi, ei saagi teada,» oli ta eile hommikul ootusärevuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles