Talv saabus Otepääle juba enne tiitli üleandmist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikust peale on Otepää keskväljakul toimunud pidustused. Talvepealinnaks kuulutatakse Otepää öösel  22.detsembril 01.02, mil Eestimaale saabub talv.

Kui oma silmaga poleks näinud, ei oleks uskunudki, et  Otepääl on lumevaip maas ning talv pidustusteks kohale jõudnud.

Talvepealinna avamispidustused algasid traditsioonilise talveturuga. Müügile oli toodud suitsuvorste, liha, hapukapsast, mett ja palju muud jõululauale sobilikku. Osta sai erinevaid käsitöötooteid ja jõulukaunistusi.

Otepää Naisselts pakkus laadasuppi ning keskväljakul jõulukuuse all esineid kohalikud tantsijad.Veidi eemal said lapsed ratsutada ponidega.

Kella kahe paiku aga hakkasid kuuse juurde kohale jõudma jõuluvanad ja -memmed.Kes tuli jalgsi, kes ATV-ga või muruniidukiga.Kohale tuli postijõuluvana, politsei,tuletõrje ja kiirabi jõulumees.Jõulutaat koos memmega jõudis kohale ka naabervallast Paluperast. Kohale tuli lausa 16 jõuluvana ja sekka paar memmegi.Koos saadi maha humoorika ühislauugal, mis rääkis Otepää valla  tegemistest ja juhtumitest.

Jõuluvanad jagasid rahvale komme ja küpsiseid. Koos jõuluvanadega siirduti Otepää Winterplace´i lustima ja talvemõnusid nautima.

Peale südaööd toimub keskväljakul tule ja valguse etendus ning kell  1.02 antakse Otepääle üle talvepealinna tiitel. Järgneb ilutulestik ning kõik talve vastu võtnud külalised saavad maitsta grillsiga, mis pandi tulele juba kell kolm päeval.

Talvepealinna avapidustused organiseeris Otepää kultuurikeskus koos mitmete koostööpartneritega.Toetajaks oli Otepää vald. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles