Torm jõuab Eestisse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Eile, 1. jaanuari keskpäeval kandus ilmateenistuse teatel väga tugevate edelatuulte vöönd Atlandilt üle Briti saarte Skandinaaviasse ja selles liigub arenev osatsüklon väga kiiresti Skandinaavia ranniku suunas.

Täna keskpäevaks tugevneb edelatuul puhanguti 25 m/s, pärast lõunat paisub tuul   kiiresti tormiks, puhangud ulatuvad 28-32 m/s. Sisemaal tugevneb edelatuul puhanguti 20 m/s.

Õhtul pöördub tuul saartest alates läände ja loodesse ning püsib tormisena, puhangud ulatuvad 28-32 m/s, Eesti lõunaosas võivad hilisõhtul või öö hakul puhangud üle 20 m/s tõusta.

Öösel jätkub lääne- ja loodetuule torm, rannikul ulatuvad puhangud 28, Saaremaa läänerannikul, Hiiumaal ja mandri looderannikul 32 m/s.

Veetase prognoositav tõus on 2. jaanuari õhtuks 90-120, Soome lahe idaosas kuni 140 cm, Pärnu lahes ja Liivi lahe idarannikul 150-160 cm üle keskmise. Pärnu lahes pole välistatud ajavahemikul kell 20--22 lühiajaline tõus kuni 170 cm-ni üle keskmise, ületades sel juhul kriitilise taseme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles