Väike vaene Eesti 2015?

Heimar Lenk
, Riigikogu liige (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimar Lenk
Heimar Lenk Foto: Erakogu

Mis ootab sind ja meid alanud aastal? Jah, riik on väike, selle vastu me ei saa. Aga vaene? Praegu riigitüüri juures istuvad poliitikud kordavad seda kui igavesti kehtivat tõde: Eesti on vaene väikeriik! Kuid keegi pole püüdnudki avalikkusele seletada, miks vaesed oleme. Tekib küsimus: millega oleme siis tegelnud kogu selle aja, kui taasiseseisvunud riigi kahekümne neljandal aastal ikka veel vaesed oleme?

Riigieelarve on meil miinuses, sest me ei suuda teenida nii palju, kui riigi ülalpidamiseks vaja. Eelarve tulu 8,4 miljardit on selleks liiga väike summa. Meil on ligi pool elanikest mures perekonna toimetuleku pärast! Iga kuues laps elab materiaalses kitsikuses.

Pensionärid on Euroopa mõistes Eestis kõik vaesed. Tava- ja toidukaupade hinnad on meil pea sama kõrged kui mujal Euroopas. Keskmine palk aga kordades väiksem kui teistes Euroopa riikides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles