Anname Eesti regionaalpoliitikale tegeliku sisu tagasi

Rein Randver
, Riigikogu liige (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Randver
Rein Randver Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Regionaalpoliitikat on määratletud kui avaliku sektori aetavat poliitikat, mille eesmärk on mõjutada positiivselt Eesti eri piirkondade majandustegevust ja sotsiaalset heaolu ning vähendada regionaalset ebavõrdsust.

Samas on veel rida teisi poliitikavaldkondi, millel on selge mõju kohalikule arengule, kuid kus regionaalsed eesmärgid pole enamasti esmajärgulised. Nende hulka kuuluvad näiteks põllumajandus-, transpordi- ja hariduspoliitika. Seega on tegu keeruka eri poliitikavaldkondade kompleksiga.

Eestil on olemas üsnagi sisukas regionaalarengu strateegia aastateks 2014–2020, mis toob välja selle, et kuigi Eesti on oma territooriumilt väike riik, on tema piirkondade arengutasemete vahel suured erinevused. See tõsiasi sundis minema põhjalikumaks ning töötama välja Ida-Virumaa ja nüüd ka Kagu-Eesti tegevuskava. Värskelt sai valmis Kagu-Eesti tegevuskava aastateks 2015–2020, mis hõlmab Valga, Võru ja Põlva maakonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles