Põllumeestel tuleb keeruline aasta

Ivari Padar
, põllumajandusminister (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar
Ivari Padar Foto: Liis Treimann

Valimisaastal on avalik huvi suunatud peamiselt kirjudele kampaaniatele, rohketele valimislubadustele ja teravatele vastasseisudele. Põllumajanduse ja maaelu edendajatel tuleb aga hoida oma kurss ikka põllumajanduspoliitika peal, sest elu läheb edasi ka pärast 1. märtsi. Mis on siis selle aasta väljakutsed ning milliseid muutused ootavad ees põllumehi?

Kuigi põllumajanduses on hõivatute osakaal langenud ligikaudu kolmele protsendile, on põllumehe õlgadel Eesti inimeste toidulaua pea sajaprotsendiline katmine. 2014. aastal alguse saanud hinnalangus, Venemaa sanktsioonid ning seakatku oht on olnud siseturu ühed olulisemad mõjutajad, mis kujundavad põllumajanduse käekäiku ka 2015. aastal. Pean ütlema, et tuleb keeruline aasta.

Olukorra parandamise nimel on augustist alates nähtud suurt vaeva alternatiivsete turgude avamise nimel. Täna külastab Eestit Hiina asepõllumajandusminister, kes soovib tutvuda meie piimatootmise ning tootevalikuga. Huvi tunnevad teisedki Aasia ja Aafrika riigid, kes näevad Eestit võimaliku koostööpartnerina, kellega ärisuhteid arendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles