Kolm võiks olla uus normaalsus

Liina Kersna
, Reformierakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Kersna
Liina Kersna Foto: Arvo Meeks

Meie suitsusauna ahju ja leiliruumi pingid ehitas Martin Vana-Antslast, kes on sündinud geenius. Tema käe all valmivad muinasjutulised vankrid, saanid ja kaunilt restaureeritud mööbel. Martin on mitmes mõttes eriline. Lisaks erakordsele andekusele on ta kuue lapse isa: kolme väiksemaga elab ta iga päev koos, ülejäänud kolm käivad tal tihti külas.

Kui enamasti on sealkandis temaealised noored mehed lihtsate tööde peal Soomes või Rootsis, siis Martin on pakkumistest keeldunud. Ta ei taha minna. Temale on perega koos olemine suurest rahast tähtsam. Nii ta siis ehitab vankreid ja tõldu oma väikeses töökojas, teeb lastele puutööringi ning püüab pere toitmisega hakkama saada.

Kolme lapse peale, kellest üks erivajadusega, saab tema pere praegu 171 eurot toetust. Martin ei ole hädaldaja tüüpi, pigem vastupidi, aga näen ja tean, et ega tema perel kerge ole. Martini hoiak on, et riik ei pea võtma vastutust tema laste eest, aga ta on iga riigipoolse toetuse eest tänulik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles