Valga sumomaadleja pürib tippu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U12 vanuseklassi Euroopa meister raskekaalus Xsander Solbaja näitas Ungaris peetud võistlusel, et on konkurentsivõimeline ka kadettide raskekaalus.
U12 vanuseklassi Euroopa meister raskekaalus Xsander Solbaja näitas Ungaris peetud võistlusel, et on konkurentsivõimeline ka kadettide raskekaalus. Foto: Eesti Sumoliit

Koos spordiklubi Sakura sportlastega osales 10. jaanuaril Budapesti eeslinnas Érd toimunud traditsioonilisel rahvusvahelisel sumoturniiril ÉRD CUP 2015 ka üks Valga spordiklubi noormees.

Sumoturniiril osalenud Xsander Solbaja saavutas sellel mainekal võistlusel kuni 14aastaste poiste raskekaalus (üle 75 kg) kolmanda ja meeskadettide (kuni 16 a) raskekaalus (üle 95 kg) teise koha. Enne väljasõitu Ungarisse osales noormees ka SK Sakura korraldatud treeningul, kus anti võistlusele viimane lihv ja tehti võistluste instruktaaž.

Xsanderil, kes on 2014. aasta U12 vanuseklassi Euroopa meister raskekaalus, on Eesti sumo eestvedaja Riho Rannikmaa sõnul võimalus augustis Jaapanisse treeninglaagrisse sõita. "Tänu headele suhetele Jaapani Rahvusülikooli (Nihon  University) sumoklubiga on noormehel võimalus Jaapanisse treeninglaagrisse sõita ja ka 28.–30. augustil Osakas toimuval MMil osaleda."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles