Vallarahva tervise eest hoolitsemine tõi tunnustuse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taheva vallavanem Monika Rogenbaum
Taheva vallavanem Monika Rogenbaum Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 17. veebruaril on Estonia Talveaias maakondlike terviseedendajate tänuüritus. Tunnustuseks on kohale kutsutud igast maakonnast üks inimene, kes panustab tervise edendamisse oma igapäevase töö käigus või vabatahtlikult.

Valgamaalt pälvib tunnustuse Taheva vallavanem Monika Rogenbaum. Sotsiaalministeeriumist saadetud esildise kohaselt on ta inimene, kes panustab rahvastiku tervise arendamisse. Tema eestvedamisel on valminud valla terviseprofiil ja tegevuskava ning moodustatud tervisenõukogu. Tervist väärtustavate tegevustena vallaelanikele on ta algatanud ja läbi viinud palju tervist edendavaid tegevusi. Ta on noorte seas tuntud ja armastatud inimene.

Rogenbaumi tehtud algatustel ja ennetustegevustel on olnud oluline mõju turvalise ja tervisesõbraliku elukeskkonna arendamisele ning tervislike eluviiside kujundamisele Taheva vallas.

Sotsiaalministeerium valib rahvastiku tervise arengukava tegevuskavast teema, mis edastatakse maavalitsustele valiku tegemiseks. 2014. aasta teema oli parim teise sektori innustaja/kaasaja ehk põhimõtte «tervis igas poliitikas» rakendaja. Terviseedendaja töö eesmärk on muuta tervislikud valikud võimalikult kättesaadavaks kõikidele sotsiaalsetele gruppidele. Oluline on jõuda inimesteni ja seejärel üheskoos parandada tervist ja heaolu.

Üritusel osalevad ka tervise- ja tööminister, maavanemad ja maavalitsuste terviseedendajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles