Minister tunnustas Valgamaa abipolitseinikke

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Hanno Pevkur tunnustas 25. veebruaril möödunud aastal erakordse panusega silma paistnud abipolitseinike, vabatahtlike päästjate ja vabatahtlike merepäästjate rühmi ning vabatahtlikku tegevust toetanud organisatsioone ja eraisikuid.
Siseminister Hanno Pevkur tunnustas 25. veebruaril möödunud aastal erakordse panusega silma paistnud abipolitseinike, vabatahtlike päästjate ja vabatahtlike merepäästjate rühmi ning vabatahtlikku tegevust toetanud organisatsioone ja eraisikuid. Foto: Siseministeerium / Terje Lepp

Siseminister Hanno Pevkur tunnustas täna, 25. veebruaril möödunud aastal erakordse panusega silma paistnud abipolitseinike, vabatahtlike päästjate ja vabatahtlike merepäästjate rühmi ning vabatahtlikku tegevust toetanud organisatsioone ja eraisikuid. Tunnustuse osaliseks said ka Valgamaa abipolitseinikud.

«Vabatahtlikud on kutseliste politseinike ja päästjate kõrval olulised partnerid, kelle roll kogukonna turvalisuse tagamisel on hindamatu. Eriti oluline on vabatahtlike tugi politseinikele ja päästjatele maapiirkondades. Tundes hästi kohalikke olusid, suudavad vabatahtlikud reageerida kiiresti ja seeläbi hoida ära või vähendada võimalikke kahjusid. Riik väärtustab kõrgelt nende tööd ja panust,» lausus siseminister Hanno Pevkur.

2014. aasta vabatahtliku päästekomando aunimetuse pälvis Järva-Jaani Tuletõrje Seltsi vabatahtlik päästekomando, kes 115aastase Järva-Jaani tuletõrje õiglusjärglasena on teinud viimastel aastatel ära väga suure töö kogukonna turvalisuse tagamisel. Komandoliikmed on osalenud ennetustöös nii kodukülastusi läbi viies, kui Järva-Jaani Tuletõrje Seltsi projektis «Ennetus eelkõige!» ja rändnäitusetenduses «Tuli lahti!» kaasa lüües.

Aasta abipolitseinike rühma aunimetuse sai PPA Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskonna abipolitseinike rühm, kuhu kuulub 65 abipolitseinikku. Kesklinna abipolitseinikud panustasid 2014. aastal avalikkuse turvatunde ning heakorra kaitsesse läbi politseiliste tegevuste kokku 14 876 tundi. Panustatud tunde on Kesklinna rühmal rohkem kui mõnel teisel prefektuuril terve prefektuuri peale kokku.

Tänukirjaga tunnustas minister aga politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri Valga politseijaoskonna abipolitseinike rühma, kes oli ka aasta abipolitseinike rühma tiitli nominent.

2014. aasta vabatahtliku merepäästeühingu aunimetuse pälvis MTÜ Saaremaa Vabatahtlik Merepääste Selts. Uue tulijana tegutseb 25-liikmeline ühing Saare maakonnas nelja üksusena – Kuressaare, Abruka, Lõmala, Kungla – ning reageerib merepääste sündmustele kõigist allüksuste sadamatest ja vajadusel ka teistest Saare maakonna sadamatest, kus on veesõiduki veeskamise võimalus.

Samuti tunnustas siseminister asutusi ja eraisikuid, kes toetanud oma piirkonna abipolitseinikke, vabatahtlikke päästjaid ja merepäästjaid nii rahaliselt kui ruumidega.

Siseturvalisuse vabatahtlike toetamise eest 2014. aastal pälvisid tunnustuse Orava vallavalitsus, OÜ FriPuit, Raplamaa Partnerluskogu, Kehtna vallavalitsus, AS Nordic Lumber, AS Reiden, Viimsi vallavalitsus, Tartu linnavalitsus, Rakvere linnavalitsus ja Miny Many OÜ (Kodused Toidud).

Lisaks tunnustati tänukirjaga Paide Vabatahtlikku Tuletõrje Seltsi, MTÜd Saadjärve Vabatahtlik Järvepääste, OÜd Puidukoda, Palamuse, Haaslava, Iisaku, Vigala, Hanila, Rõngu, Kihelkonna ja Pihtla vallavalitsust, Topsec Turvateenused OÜd ja Tallinna Kesklinna valitsust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles