Rahalist tuge sai kuus maakonna mälestist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muinsuskaitseamet andis tänavu restaureerimistoetust Valgamaa kuuele mälestisele. Üks toetuse saajatest oli Valgas Sepa 10 asuv elamu, mis sai raha katuseremondi põhiprojekti ja muinsuskaitse eritingimuste tellimiseks.
Muinsuskaitseamet andis tänavu restaureerimistoetust Valgamaa kuuele mälestisele. Üks toetuse saajatest oli Valgas Sepa 10 asuv elamu, mis sai raha katuseremondi põhiprojekti ja muinsuskaitse eritingimuste tellimiseks. Foto: Arvo Meeks

Muinsuskaitseamet määras mälestiste omanikele üle 600 000 euro toetusi, millest 33 553 tuli Valgamaale.

Kokku laekus selle aasta vooru 237 nõuetele vastavat taotlust summas 3,1 miljonit eurot. Muinsuskaitseameti info põhjal rahastati neist 110 kogusummas 617 500 eurot. Kinnismälestise omanikule või valdajale toetuste eraldamiseks on ette nähtud kokku 650 000 eurot, millest viis protsenti ehk 32 500 eurot jääb ettenägematute tööde reservi.

Muinsuskaitseameti Valgamaa vaneminspektori Mari-Liis Parise sõnul said maakonnas avariiremondiks toetust kuus mälestist, kuid taotlusi oli pea poole rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles