Võimalus Kagu-Eestile

Sulev Valner
, siseministeeriumi Kagu-Eesti tegevuskava töörühma koordinaator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulev Valner
Sulev Valner Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja / Scanpix

Ilusat juttu Eestimaa äärepiirkondade toetamise vajalikkusest on praegu kuulda olnud palju. Hoogsate valimislubaduste taustal võis värskelt kinnituse saanud «Kagu-Eesti tegevuskava 2015–2020» mõjuda suhteliselt ettevaatliku dokumendina, ent see-eest on kava valitsuse tasemel läbi arutatuna päriselt olemas. Siit saab edasi minna.

Tähtsaim ongi vahest põhimõtteline hoiak, mis jaanuarikuisel arutelul valitsuskabinetis sai selge kinnituse – Kagu-Eestit ja Ida-Virumaad vaadatakse kui kaht erilist idapiiri äärset piirkonda, mis vajavad ja väärivad pikaajalist erilist tähelepanu. Ükski minister ei vaielnud sellele valitsuse arutelul vastu. See konsensus jääb loodetavasti püsima ka edasiste valitsuste puhul.

Kagu-Eesti jaoks sündis esimene piirkonnaülene kava vähemalt sel sajandil. Pikas plaanis on see olulisemgi, kui mõne konkreetse alateema praegu sinna dokumenti jõudmine või väljajäämine. Siinkohal on põhjust hea sõnaga tänada neid, kelle tõukel kava koostamise eesmärk eelmisel kevadel valitsuskoalitsiooni lepingusse jõudis. Valitsus otsustas, et siseminister hakkab iga-aastaselt esitama valitsuskabinetile informatsiooni tegevuskava täitmise kohta ja vajaduse korral ettepanekuid selle uuendamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles