Otepääl algavad kahepäevased eriolümpia baltimaade talimängud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrvikujooks eriolümpia talimängude avamiselt Otepääl aastal 2013.
Tõrvikujooks eriolümpia talimängude avamiselt Otepääl aastal 2013. Foto: Monika Otrokova

Juba neljandat aastat järjest kogunevad Otepää suusaradadele eriolümpia parimad suusatajad Eestist, Lätist ja Leedust. Mängudega samaaegselt toimub baltimaade eriolümpia juhtide tippkohtumine.

Eestist osaleb võistlustel kokku 26 erinevat kooli ja hoolekandekeskust. Kõikidest maadest kokku on registreerunud 146 intellektipuudega sportlast vanuses 10-57 aastat, kes võtavad mõõtu vastavalt oma võimetele kas 100, 500, 1000 või 2500 meetrisel rajal. Esimesel päeval toimuvad eelvõistlused, mille põhjal sportlased jagatakse tulemuste järgi erinevatesse tugevusgruppidesse. Teisel päeval võisteldakse juba võrdsete vastastega grupis auhinnalistele kohtadele.
 
Talimängudega alustatakse täna, kell 10.45 Otepää vallamaja eest, kust koostöös Eesti Politsei- ja Piirivalveametiga joostakse ühiselt Tehvandi suusastaadionile. Tegu on kogu maailmas tuntud Eriolümpia tõrvikujooksuga, kus politseinikud tunnustavad oma osalusega Eriolümpia tegemisi ja ühiselt kantakse ning süüdatakse avatseremoonial mängude tuli. Teise päeva finaalvõistlused algavad Tehvandi suusastaadionil kell 10.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles