Miks eelistada kodumaist?

, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) juhatuse liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Harjo
Sigrid Harjo Foto: Jaanus Lensment

Eesti majandus kasvab – 2014. aasta kolmandas kvartalis oli muutus pluss kaks protsenti aastavõrdluses. See on arv, mis mõni aasta tagasi oleks tundunud meile katastroofilisena, aga tänapäeval on kiita väärt. Oluline on seejuures, et Eesti majandus kasvab vaatamata Euroopa Liidu majanduskeskkonna ebakindlusele ja meie ekspordipartnerite kasvuväljavaadete nõrkusele.

Mis on selle põhjus? Majandusaktiivsuse suurenemine Eestis tuleneb nii töötleva tööstuse kasvust kui ka jaekaubandusest, kus kasvu veab eratarbimine.

Me ei saa sundida tarbijat tegema valikuid kodu- või välismaise tootja kasuks, kuid meil on võimalik muuta mõtteviisi ja hoiakuid. Kui valime importkauba, siis väheneb kodumaise ettevõtte võimalus toota parema kvaliteedi ja madalama hinnaga tooteid. See tähendab väiksemat käivet, napimaid võimalusi investeeringuteks, sealhulgas toote- ja protsesside arendusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles