Valga Toidupank paistab silma laia haardega

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna ja homme, 10. ja 11. aprillil, leiavad aset selle kevade ainsad Eesti Toidupanga kogumispäevad. Kaasa teeb 38 poodi 19 linnas ja umbes 500 vabatahtlikku.

Kaheksa Prismat, kümme Rimi, kaks Säästumarketit, viis Maksimarketit, neli Konsumit, kaks ABC Supermarketi kauplust, Tõrva Kevade pood ja kaheksa Selverit – kokku 38 kauplust 19 linnas on avanud oma uksed Toidupanga vabatahtlikele, et olla abiks toidukogumispäevade läbiviimisel. Esimest korda on seejuures esindatud ABC Supermarketite ketti kuuluvad Comarketid, sest toitu saab annetada ja Viimsi Comarketis.

Valgamaal osaleb sedapuhku kolm kauplust. Otepää Konsumis ja Tõrva Kevade kaupluses saab toitu annetada reedel kell 12–18 ning laupäeval kell 9–18. Vakga Rimis leiab aktsioon aset nii reedel kui laupäeval kell 12–18.

Eesti neliteist toidupanka katavad ära 19 linna, mis on seni suurim nii poodide kui linnade arvu mõttes. Eriti laiahaardelised on ses osas Valga Toidupank, mis on organiseerinud oma vabatahtlikud Otepää, Tõrva ja Valga kauplustesse ning Jõgeva Toidupank, mille abilised on aktsiooniks valmistumas Põltsamaal, Jõgeval ja Mustvees. Järvamaa Toidupank on alati korraldanud toidukogumispäevi nii Türil kui Paides.

Toidukogumispäevade ajal on annetustena oodatud «parim enne» tüüpi toidukaubad, näiteks konservid, kuivained, pudruhelbed, moosid-mahlad ja tervislikumat sorti maiustused. Värsket ehk «kõlblik kuni» tüüpi kaupa ei ole hea pakkuda, sest see vajab hoidmist külmkapis ja eraldi hoolt, et see nõuetekohaselt edasi toimetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles