Selts võtab tuure üles

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuseumiöö Valga muuseumis
Muuseumiöö Valga muuseumis Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga muuseumi juures tegutseva muuseumisõprade seltsi tegevus on viimastel aastatel varjusurmas. Nüüd on kavas taas aktiivsemalt tegutema asuda.

Valga muuseumi tegevusele kaasaaitamiseks ellu kutsutud seltsi tegevuse soikumise üks põhjuseid on see, et mäluasutus elas hiljuti läbi segasevõitu ajad. Nimelt sai riigimuuseumist linnamuuseum ja selts tahtis ära oodata, kuni üleminekuperiood läbi on ja saabub stabiilsus. Samuti otsis muuseum endale pikalt direktorit ja taheti kindel olla, et asutuse uus juht seltsil üldse mingit rolli näeb.

Muuseumi direktor Andres Rattasepp aga peab muuseumisõprade seltsi äärmiselt vajalikuks ja paneb koostööle suuri lootusi. «Selliseid seltse on teistegi muuseumide juures. Näiteks Eesti Rahva Muuseumi (ERM) juures on see tegutsenud juba 20 aastat. Sügisel ongi kavas nendega kohtuda, et uusi ideid ammutada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles