Kireküllane näitus ootab uudistajaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstinäituse «Kirg» avamisele Valga kultuuri- ja huvialakeskusesse olid teisipäeva õhtul kohale tulnud ka kunstnikud Merje Rääbis (vasakult), Kärt Karjatse ja Vello Laanemaa.
Kunstinäituse «Kirg» avamisele Valga kultuuri- ja huvialakeskusesse olid teisipäeva õhtul kohale tulnud ka kunstnikud Merje Rääbis (vasakult), Kärt Karjatse ja Vello Laanemaa. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Traditsioonilise kellahelina saatel avanes teisipäeval Valga kultuurikeskuses järjekordne kunstinäitus, kus väljas nelja kunstniku graafika ja joonistused. Neist ühel on Valgaga eriline seos.

Teatrisaali fuajees ja teisel korrusel on üles pandud Tõnis ja Vello Laanemaa ning Kärt Karjatse graafika ja joonistused ning Merje Rääbise moejoonistused. Väljapanek kannab pealkirja «Kirg».

Kunstistuudio juht ja Valga näituse eestvedaja Tõnis Laanemaa kuulub aastast 1961 Eesti kunsti avangardistide rühma. Ta on kunstigrupi ANK64 liige, graafik, plakatikunstnik ja maalija. Keskuses on üleval lisaks Valga linna sümboolikaga graafilistele lehtedele ligi paarkümmend joonistust ja graafikat. Pilkupüüdev on tema külmnõeltehnikas valminud tööd «Tamm» ja «Eesti laulupeod».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles