Kool võõrustab külalisi kolmest riigist

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festival toob nädalavahetuseks Tõrva koolinoori Lätist, Leedust ja Venemaalt. Pildil 2011. aastal festivalil osalenud noored Venemaalt Gdovist.
Festival toob nädalavahetuseks Tõrva koolinoori Lätist, Leedust ja Venemaalt. Pildil 2011. aastal festivalil osalenud noored Venemaalt Gdovist. Foto: arhiiv

Nädalavahetusel saab Tõrva gümnaasiumist taas nelja riigi koolinoorte kohtumispaik. Kool võõrustab eakaaslasi Läti Priekule keskkoolist, Leedu Salantai gümnaasiumist ja Venemaa Gdovi keskkoolist.

«See on pikk traditsioon, alguse saanud 1966. aastast, ja siitsamast – meie koolist,» kõneles üks festivali korraldajatest, gümnaasiumi vene keele õpetaja Talvi Must. «Õpetaja Agnessa Lihten pidas, nagu sel ajal kombeks, koos õpilastega endiste liiduvabariikide koolidega kirjavahetust. Pärast aastast kirjavahetust otsustasid viie vabariigi õpilased kohtuda ja mais 1966 saidki delegatsioonid esimest korda Tõrvas kokku.»

«Nii see traditsioon algas. Mõni üksik kord on kokkusaamine ka ära jäänud. Sajandivahetuse paiku kadus meie seltskonnast Valgevene kool ning traditsioon jätkus nelja riigiga,» andis ta õpetaja Must ülevaate. «Meie ajaarvamise kohaselt on see nüüd 49. aasta.» Külalisi on Musta sõnul oodata 107 – igast riigist kolmkümmend last koos õpetajate ja bussijuhtidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles