Ohutu liiklemine nõuab vastastikust mõistmist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkurvest teeb jalgratturi teistele liiklejatele hästi nähtavaks ning on asendamatu abimees rattasõidu turvalisemaks muutmiseks.
Helkurvest teeb jalgratturi teistele liiklejatele hästi nähtavaks ning on asendamatu abimees rattasõidu turvalisemaks muutmiseks. Foto: Peeter Langovits

Kevad oma ilusate ilmadega meelitab teedele üha enam ja enam jalgrattureid. Sestap vajavad üle kordamist põhireeglid, millised õigused ja kohustused õigupoolest jalgratturil on.

Millal on õige aeg rattaga liikluskeerisesse sukelduda? Pärast jalgrattakoolituse läbimist ning kui selle kohta ka vastav tunnistus näpus on, annab seadus lapsele õiguse rattaga liikluses osaleda. Siinkohal tuleks aga silmas pidada, et kui linnaliiklus on tihe, ei tasu seda õigust liiga agaralt kasutada, sest lastel on ohtum lasta sõita siiski õuealal.

Kellel rattajuhiluba ei ole, see peab jalgrattaga liiklusesse sukeldumiseks ootama, kuni saab 16 aastat vanaks. Õuealal võivad pedaale tallata kõik, hoolimata vanusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles