Tartu jooksumaratoni võitis keenialane

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stardist läksid esimestena rajale eelmise kahe aasta võitja Roman Fosti ning enne jooksumaratoni Kuubiku-sarja liidripositsiooni hoidev Vahur Teppan.
Stardist läksid esimestena rajale eelmise kahe aasta võitja Roman Fosti ning enne jooksumaratoni Kuubiku-sarja liidripositsiooni hoidev Vahur Teppan. Foto: Rein Säinas

Pühapäeval said jooksusõbrad üle Eesti ja piiri tagantki oma võimed proovile panna, kui Tehvandi staadionil startis 33. Tartu jooksumaraton.

Maratoni kiireim mees oli Eestis elav keenialane Ibrahim Wachira Mukunga, kes jättis selja taha kahe viimase aasta parima Roman Fosti. Kolmas oli Kaupo Sasmin ning naistest võidutses Liina Luik. Valgamaa kiireimaks meheks osutus 32. ajaga lõpetanud Rait Pallo ning kiireim naine oli 161. lõpetanud ning naiste arvestuses 11. koha saanud Tatjana Mannima.

Enne veel kui anti start 23kilomeetrilisele põhijooksule, peeti Tehvandi staadionil maha ka lastejooksud, kus kõigi osalejate vahel loositi välja auhindu. Lisaks maratoni põhidistantsile Otepäält Elvasse joosti pühapäeval veel 10kilomeetrine distants, mis startis Tartumaa tervisespordikeskuses. Lühikese distantsi võitjaks krooniti Marek Nõmm Pärnumaalt. Teisena lõpetas Valgamaa esindaja Andreas Veerpalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles