Gild laiendab haaret

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljend «ei saa sõba silmale» on tuttav paljudele, kuid kaugeltki kõik ei tea, et tegu on vaiba või suurrätiga. Tiiu Voitk näitab, milline on Mulgi sõba.
Väljend «ei saa sõba silmale» on tuttav paljudele, kuid kaugeltki kõik ei tea, et tegu on vaiba või suurrätiga. Tiiu Voitk näitab, milline on Mulgi sõba. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tõrvas tegutsevasse Christine gildi koondunud nobenäpud on võtnud südameasjaks kodukandi käsitöö edendamise. Ateljeepoes on neil väljas külluslik valik omanäolisi esemeid, mis kantud Mulgi temaatikast.

Kõrtsihoones asuvas ateljeepoes on väljas ehted, kohvikannusoojendajad, Mulgi mustriga kotid, padjad, sokid-sukad, kindad, pleedid, õlasallid, pajakindad, käterätid, laudlinad, maalid, keraamika, rahvariidekomplektid ning Mulgi mehe kaabud ja lipsudki. Kogu selle ilu on meisterdanud gildi liikmed ise või teised Tõrva kandi käsitöömeistrid.

«Meie firmatoode on Mulgi rahvarõivad nii naistele kui meestele. Õmbleme meestele kuued, pluusid ja püksid ning vajadusel lipsud ja kaabudki. Naised saavad meilt tellida seeliku, pluusi ja rahvariidevöö,» rääkis gildi asutaja ja juhatuse liige Tiiu Voitk. Kui soovi, võib aga tellida stiliseeritud rõivaid kogu perele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles