Laekus 31 videot pättuste tegemisest

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zürii tööd juhtis Harjumaa alaealiste komisjoni esimees Jaano Rässa
Zürii tööd juhtis Harjumaa alaealiste komisjoni esimees Jaano Rässa Foto: MIHKEL MARIPUU/PM/EMF

Juba viiendat aastat korraldatav videokonkurss «Tegi pätti» suunab noori enam mõtlema ühiskonna ja iseenda turvalisuse ning probleemide märkamise teemadel. Esmakordselt viidi sel aastal konkurss läbi üleriigilisena ning konkursile laekus üle Eesti kokku 31 videot, andis teada Harju maavalitsuse avalike suhete nõunik.

Žürii lähtus valikute tegemisel parimate väljaselgitamiseks autorite kuulumisest eri vanuserühmadesse, samuti videotes käsitletud teemadest, aga ka tööde edaspidisest kasutatavusest ennetustöös.

Hindamise tulemusena otsustati peaauhinda mitte välja anda, kuna kandideeris väga palju heatasemelisi ning taasesitatavaid töid. Žürii liikmed leidsid, et palju mõjusam on anda välja hoopis viis auhinda ning kolm eriauhinda. Lisaks otsustas žürii ära märkida ja Harju maavalitsus anda eripreemiad veel kolme konkursitöö autoritele.

Auhindadeks ja eriauhindadeks olid GoPro Hero kaamerad. Valgamaalt pälvis eriauhinna video «Tegin pätti!» autor Karl-Robert Mõttus Valga põhikooli 6. klassist.

Konkursi korraldajad tänavad kõigi laekunud tööde autoreid ning tööde valmimisele kaasaaitajaid nende panuse ja süüteoennetusele kaasamõtlemise eest.

Auhinnad antakse üle 4. juunil tänuüritusel TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuses Mektory. Noorte videod avaldatakse vahetult enne võitjate tunnustamist. Konkursi algataja ja peasponsor on Harju maavalitsus, läbiviija on Kuriteoennetuse SA koos partneritega ning oma auhinnad paneb välja politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles