«Kaalumeestel» teedel tegevust jagub

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raskeveoki kaalumine. Ülekaalulised veokid on suur oht just teistele liiklejatele, kui juht kõiki nõudeid ei täida.
Raskeveoki kaalumine. Ülekaalulised veokid on suur oht just teistele liiklejatele, kui juht kõiki nõudeid ei täida. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees / Scanpix

Karmid nõuded raskeveokite juhtidele pole sugugi liigsed, sest nende rikkujast võib saada surmakutsar. Mõnigi hoolimatu veokijuht on Valgamaalgi end viimastel aastatel ühtäkki kraavist leidnud.

Tänavu on Valgamaal juhtunud üks liiklusõnnetus veoautojuhi osalusel. Puka vallas sõitis hakkepuitu vedanud Scania liiga suure kiiruse tõttu teelt välja ning vajus kummuli. Veokijuht sai viga ning vajas meedikute abi. Hea oli vaid see, et ühtki sõiduautot ega jalakäijat läheduses polnud ja veoki teele ette ei jäänud.

Mullu veebruaris kaotas aga jahu vedanud veok Sangaste–Tõlliste teel valesti valitud sõidukiiruse tõttu juhitavuse ning sõitis kraavi, kus paiskus külili. Veokijuht sai raskelt viga. Politsei selgitas välja, et ta ei kasutanud turvavööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles