Suvesoe meelitab kohale ka äikese

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike.
Äike. Foto: Arvo Meeks

Kolmapäeval, 1. juulil eemaldub madalrõhkkond Põhja-Venemaale ja tõusva õhurõhu foonil tugevneb Läänemere kohal kõrgrõhkkond. Kohati sajab veel hoovihma. Puhub lääne- ja loodetuul öösel 2-7, põhjarannikul kuni 12 m/s, päeval sisemaal 5-10, saartel ja rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel 9..13, päeval 17..22°C.

Neljapäeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Ilm on sajuta ja pilvi on vähe. Loode- ja põhjatuul ulatub öö hakul rannikul veel puhanguti 14 m/s, pärast keskööd nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 7..12°C. Päeval jõuab Skandinaaviasse liikunud soe õhumass loodevoolus Eestisse ja õhutemperatuur tõuseb 22..25°C-ni, vaid meretuulega rannikul on jääb napilt alla 20°C.

Reede tuleb kõrgrõhkkonna servas kuiv ja võrdlemisi selge taevaga. Põhja poolt survestava madalrõhkkonna mõjul tugevneb läänekaare tuul 5-12, päeval Hiiumaal ja põhjarannikul läänetuul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel 10..15, päeval 24..28, meretuulega rannikul kuni 20°C.

Laupäeval on suurem kõrgrõhkkonna mõju. Öö on sajuta. Päeval liigub üle Soome kagusse madalrõhkkond ja selle mõjul lisandub pilverünki. Mõnest võib ka hoog vihma tulla, pole välistatud äike. Puhub võrdlemisi tugev edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel 12..16, päeval 25..28, läänekaare tuulele avatud rannikul kuni 20°C.

laieneb Skandinaaviast madalrõhkkonna serv üle mere. Õhtupoolikul suureneb kohatiste vihmahoogude ja äikese võimalus. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 11..16, päeval 20..25°C, päikeselisemates piirkondades paar-kolm kraadi enam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles