Kaitsepoogete hulk väheneb

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tugev immuunsüsteem aitab kaitsta meie keha haigustekitajate eest. «Millegipärast püsib visalt ringluses müüt, justkui vaktsineerimine nõrgestaks immuunsüsteemi. Tegelikkuses on vastupidi – vaktsineerimine hoopis aktiveerib immuunsüsteemi, võimaldades kaitsta keha pisikute eest, millega me varem pole kokku puutunud,» rõhutas terviseameti peadirektor Tiiu Aro.

Vaktsiinid sisaldavad nõrgestatud haigustekitajaid. Aro kinnitusel need välja töötatud nii, et haigustekitajad või selle osakesed ei saa põhjustada haigust. «Kõik lapsena saadud vaktsiinid suurendavad haigustekitajate hulka, mida keha on võimeline hiljem kergesti ära tundma ja meie immuunsus ei lase sellesse haigusesse enam haigestuda.»  

Aro sõnul vaktsineeritakse Eestis lapsi 11 vaktsiiniga välditava nakkushaiguse vastu. Need on tuberkuloos, B-viirushepatiit, difteeria, teetanus, läkaköha, poliomüeliit, mumps, punetised, leetrid, Haemophylius influenzae tüüp b ja 2014. aastal lisandunud rotaviirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles