Konkurss ootab uusi osalejaid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aed. Foto on illustratiivne.
Aed. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Juba 15. aastat korraldab Eesti suurim kuukiri Kodu & Aed silmapaistvate kodude ja väärikate aedade konkurssi Kodu Kauniks. Sel aastal ootab osalejaid varasemast veelgi enam preemiaid ning kopsakam auhinnafond, kingituse saavad ka kõik osalejad. Toimetus ootab aiakategooria kandidaate 15. juuliks, kodukategoorias 15. augustiks.

Võistlusel Kodu Kauniks tunnustatakse Eesti kauneid ja nutikaid kodu- ja aiakujundusi; ajakirja kaudu jõuavad paljude lugejate ning huvilisteni nii põnevad kodukujundamise ideed kui ka innustavad kogemused. Konkursile osalema on oodatud kõik huvilised olenemata vanusest, elukohast, perekonna, kodu või aia suurusest. Eraldi tuuakse esile ka silmapaistvaid ideid ja erilisi lahendusi oma kodu või aia mõnusaks muutmisel.

Võistlusele esitatud kandidaatide hulgast valitakse fotode põhjal välja finalistid, keda külastab žürii. Külaskäigu ja profifotode põhjal selguvad sügiseks parimad, kes pälvivad tänavu Eesti aasta kodu ja aasta aia preemia. Peale selle antakse välja arvukalt hinnalisi eripreemiaid, näiteks noore pere kodule ja aiale, parimale värvilahendusele, parimale maastikukujundusele jm. 

«Korraldame konkurssi juba 15. aastat. Üritus, mis omal ajal sai alguse toimetuse soovist jagada ajakirja kaudu häid lahendusi ja parimaid saavutusi võimalikult paljudega, on nende aastate jooksul aidanud jäädvustada Eesti kodude ja aedade, meie enda kätetöö arengut,» ütles Ajakirja Kodu & Aed peatoimetaja Piret Veigel.

«Senise kogemuse põhjal saame kindlalt öelda, et konkursist osavõtjate puhul ei piirdu oma kodu väärtustamine korteriukse või krundipiiriga: asju osatakse näha suuremalt ja sageli panustatakse vabatahtlikult ka koduümbruse heakorda. See aga omakorda liidab kogukondi ning aitab edendada Eesti kodu- ja aiakultuuri tervikuna,» lisas Veigel.

«Toimetusel on hea meel, et oleme aastate jooksul leidnud nii palju osalejaid ja mõttekaaslasi, keda saame arvukate koostööpartnerite abil tunnustada. Ajakirja kaudu inimeste lugude jagamine on meie jaoks oluline missioon, sest parimate eeskujust võidavad ju kõik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles