Eesti peab ise oma otsused tegema

Margus Tsahkna
, sotsiaalkaitseminister, IRLi esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna
Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna Foto: Peeter Langovits

Kui Euroopa Komisjon tegi avalikuks ettepaneku pagulaste sundkvootide kehtestamiseks liikmesriikidele ning seal oli kirjas üle tuhande pagulase Eestile, oli meie kõigi negatiivne reaktsioon arusaadav. Sunniviisiline inimeste sissetoomine on meie rahvale väga valus teema. Me ei ole sellega nõus.

Aga Eestil on õigus ja ülesanne ise enda eest seista. Raske töö tulemusel Euroopa institutsioonides ja koostöös teiste, sarnaselt mõtlevate riikidega, suutsime sundkvootidele vastu seista ning teha kokkuleppe, et võtame vastu vabatahtlikult niipalju pagulasi, kui suur on meie osakaal Euroopas. See on tõestus, et oleme võimelised ise oma rahva huvide eest seisma ning suuri otsuseid oluliselt mõjutama.

Esmaspäeval jõuti Brüsselis kokkuleppele, et Eesti võtab esmajärgus kahe aasta jooksul vastu 150 inimest. See ei ole mass- ega illegaalne immigratsioon, nagu viimasel ajal on püütud hirmutada. Tuleb märkida, et iga-aastane sisseränne Eestisse tavapärase immigratsiooni teel on pea 7000 inimest, kellest 3400 tuleb väljastpoolt Euroopa Liitu. Sellega võrreldes on praegune arv pea piisk meres.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles