Tubli noortalunik ohjab majapidamist koos õega

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Kõressaar on seekord pildil ilma õest partneri Triinuta. Tõntso Agrot puudutavad plaanid peetakse ja otsused langetatakse aga ühiselt.
Lauri Kõressaar on seekord pildil ilma õest partneri Triinuta. Tõntso Agrot puudutavad plaanid peetakse ja otsused langetatakse aga ühiselt. Foto: Kaul Nurm

Parima noortaluniku konkursil kolmanda koha tiitli Tõntso Agrosse toonud Lauri Kõressaar tunnistab, et rahaline pool piimanduses on praegu väga kitsas. Sellest hoolimata on hakkama saadud – ja mitte halvasti.

Talul, mida tegelikult juhivad õde ja vend Triinu ja Lauri Kõressaar võrdsetel alustel, on ajalugu omajagu, kuid uuema aja edukas põllumajandusettevõte sai sellest hiljaaegu.

Algusaastail Tõntso talu nime kandnud väikese majapidamise rajasid Triinu ja Lauri vanemad vana talukoha varemeile – sõna otseses mõttes, sest talukohta tähistasid vaid võsa ja kivimüürid. Alustati sigade ja paari tiine mullikaga. Kui aeg jõudis niikaugele, võtsid varakult talueluga harjunud õde-venda ohjad enda kätte. Kerge see algus ei olnud, õppisid ju mõlemad tollal ülikoolis: Lauri ehituse, Triinu geenitehnoloogia erialal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles