Kaitsevahendist võib saada tapja

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesilane võilillel.
Mesilane võilillel. Foto: MARGUS ANSU/EMF

Taimekaitsevahendi kasutamise nõuete eiramine võib kaasa tuua arvestatava kahju nii keskkonnale kui nende kasutajale, mistõttu tuleb kõiki kehtestatud nõudeid järgida täpselt, manitseb põllumajandusamet oma pressiteates.

Õitsvaid taimi on lubatud pritsida üksnes taimekaitsevahendiga, mille pakendi etiketil on märge, et seda võib kasutada taimede õitsemise ja mesilaste lendluse ajal.

Kasutamise piirangud on kirjeldatud tootega kaasa antavas infolehes või pakendi etiketil. Õitsemise ajal pritsimine on lubatud üksnes juhul, kui märgistusel on selle kohta vastav märge. Kui lubav märge kehtib mõne kindla kultuuri kohta, ei ole lubatud selle laiendamine teistele. Kui lubavat märget ei ole, taimekaitsevahendit õitsvate taimedega alal kasutada ei tohi.

Mesilaste kaitseks võib pakendi märgistusel esineda ka täiendav ohu standardlause SPe 8 – mesilaste ja teiste tolmeldajate putukate kaitsmiseks mitte kasutada kasulike putukate aktiivse lendlemise ajal! Selline märgistus tähendab, et taimekaitsevahend on mesilastele ohtlik ja selle kasutamisel tuleb olla eriti ettevaatlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles