Jõulud ilma koduse seapraeta?

Heimar Lenk
, Riigikogu maaelukomisjoni liige (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimar Lenk
Heimar Lenk Foto: Erakogu

Nii tundub nüüd minevat. Enda pere tarvis paari sea pidamine muutub vist mõttetuks. Ei suuda väiketalu tõkestada surmava haiguse jõudmist lauta. Liiga kalliks läheb. Olid ka ju esimeste katkukollete seas just väikekasvatajad. Suurfarmerid on juba ammu soovitanud oma tarbeks sea pidamise lõpetada.

«Riik oleks pidanud mõistliku hinna eest üksikuid sigu pidavatelt taludelt loomad ära ostma, kuna Aafrika katku pääsemine väikekasvataja lauta teeks konkreetsele kasvatajale kahju vaid mõne sea ulatuses, kuid mõjuks hävitavalt kogu sektorile,» ütles tõusigade aretusühistu nõukogu esimees Urmas Laht kohtumisel minister Urmas Kruusega.

Nüüd käis minister Riigikogu maaelukomisjonis asju lähemalt selgitamas. Olin ka ise sellel erakorralisel istungil ja pean tunnistama, et ega väga palju uut valitsuse esindajal saadikuile öelda polnud. Olukord on raske ja lahendusi napib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles