Jutuvestja võlus kõige rahutumadki lapsed end kuulama

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

"Kas sa oled kuulnud kuningas Saalomonist? Ei ole? Siis kuula. Ta elas väga-väga ammu. Kuningas Saalomon oli siis veel väga noor ja just kuningaks saanud. Riigiasjad tegid talle väga muret ja ta ei leidnud õhtuti kuidagi rahu ..."

Nii algas üks muinasjuttudest, mida Valga raamatukogu juurde kokku tulnud lapsed teisipäeva pärastlõunal kuulata said. Jutuvestja Erki Kaikkonen pani lapsed kui võluväel end kuulama, ka kõige rahutumad neist. Jutte oli veelgi: sellest, kuidas maailm alguse sai ja sellest, kuidas oli ennemuiste, siis kui ei olnud veel autosid, raadiot, telekat, arvutist rääkimata. Ei olnud veel elektritki.

"Siis kui sinu vana-vana-vana-vana-vanaema oli samasugune väike tüdruk kui sina praegu," pöördus jutuvestja ühe tüdruku poole, "siis räägiti rohkem – igasuguseid lugusid ja uudiseid, ja ka kuulati rohkem."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles