Keeni põhikool ja Sangaste lasteaed alustavad õppeaastat ühise mütsi all

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1988. aastal valminud Keeni põhikoolis alustab või jätkab sel õppeaastal õppetööd 98 õppurit. Kooli hiilgeaeg oli 1989. aastal, mil seal õppis 182 õpilast.
1988. aastal valminud Keeni põhikoolis alustab või jätkab sel õppeaastal õppetööd 98 õppurit. Kooli hiilgeaeg oli 1989. aastal, mil seal õppis 182 õpilast. Foto: Arvo Meeks

Kuigi Keeni põhikool ja Sangaste lasteaed Kratila tegutsevad edasi praegustes hoonetes, alustavad nad uut õppeaastat ühtse asutusena. Tulevikus võib tulla kõne alla ka ühise katuse alla kolimine.

Ümberkorraldused Sangaste valla lasteaia ja põhikooli töös algasid juba mullu, mil märtsikuisel vallavolikogu istungil otsustati ühendada lasteaia Kratila ja Keeni põhikooli tegevus. Idee sai alguse volikogu eelarvekomisjonis, kui liikmete kätte jõudsid nii lasteaia kui kooli investeeringuvajadused, millest paljud olid kattuvad. Nii kool kui lasteaed vajasid ka kapitaalsemaid kulutusi.

«Samuti vaatasime aastate lõikes üle valla makstavaid palgakulusid nii kooli kui lasteaia personalile. Võttes arvesse laste arvu vähenemist ning lootes mõistlikke ümberkorraldusi tehes ka ELi rahastusele, tegimegi kooli ja lasteaia hoolekogudele ja volikogule ettepaneku asutused ühtse juhtimise alla viia,» rääkis Sangaste vallavolikogu esimees Rando Undrus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles