Peeti kinni sotsiaalmaja põlengu kahtlusalune

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju Puka sotsiaalmajas
Tulekahju Puka sotsiaalmajas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeva, 6. septembri õhtupoolikul sai häirekeskus teate, et Valgamaal Puka alevikus põleb sotsiaalmaja. Täna saabus politseilt teade, et kahtlustatavana on kinni peetud 54aastane mees. Ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina kinnitas Valgamaalasel, et tegemist oli kohaliku inimesega.

Kristina Kostina sõnul on kriminaalmenetlus veel algusjärgus ning esialgu on mees kahtlustatavana kinni peetud 48 tunniks.

Pukas on viimasel ajal aset leidnud ridamisi põlenguid, millest nii mõnegi puhul on politsei algatanud uurimise, kuna juhtumite asjaolud viitavad süütamisele. «Praegu ei ole alust sama meest teistes põlengutes kahtlustada,» kinnitas pressinõunik. Kahtlustatavana kinni peetud mees ei ole tema kinnitusel ka varem kriminaalkorras karistatud.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Valga politsei ning kriminaalmenetlus on alustatud karistusseadustiku § 404 lg 1 alusel, mis käsitleb süütamist, kui sellega on põhjustatud oht inimese elule või tervisele. Süüdimõistmisel karistatakse selle eest rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Astra Pintson-Käo kinnitas esmaspäeval, et kohapeal käis Lõuna päästekeskuse menetlusbüroo, kes andis seejärel asja uurimise üle politseile.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul alustati esmaspäeval tulekahju uurimiseks kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb süütamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles