Eesti valitsus on seakatku tõrjel jahimeeste käsi väänama asunud

, Riigikogu EKRE fraktsiooni liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige, reservkolonel Uno Kaskpeit
Riigikogu liige, reservkolonel Uno Kaskpeit Foto: Arvo Meeks

Alanud võitlusele metssigadega Aafrika seakatku vastu ja eelmisel aastal alustatud Eesti–Vene piiri väljaehitamise vahele võib mõnes mõttes tõmmata võrdusmärgi: ühega alustati liiga hilja ja teisega «suure hurraaga» projektide ja plaanide koostamiseta. Olukord mõlema ettevõtmise juures oli mingil etapil segane ja kontrolli alt väljas.

Aafrika seakatku leviku ohjeldamisega pole meie vastutavad ametkonnad hakkama saanud või ei ole tahetud hakkama saada. Ulatuslikule katku levikule ootab Eesti rahvas kindlasti mõistlikku seletust. Võrreldes lätlaste 500 hukatud koduseaga ulatub meie hukatud kodusigade arv juba üle 22 000.

Kui Lätis avastati metssigadel Aafrika katk, kehtestati kord, kus katkuvaba metssea eest maksti kütile 200 eurot ja põrsa eest 50 eurot ning kui liha oli katkupisikuteta, läks see konservide tegemiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles