Kümme aastat kilomeetri pikkust kolgata teed

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Combiwood OÜ töölisi ja ettevõtet teenindavaid veokeid lahutab lähedalolevast maanteest umbes 800meetrine kruusateelõik, mille seisukord jätab tihtipeale enam kui soovida. Foto on tehtud enne järjekordset freesimist.
Combiwood OÜ töölisi ja ettevõtet teenindavaid veokeid lahutab lähedalolevast maanteest umbes 800meetrine kruusateelõik, mille seisukord jätab tihtipeale enam kui soovida. Foto on tehtud enne järjekordset freesimist. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Combiwood on kasvanud üheks Helme valla suurimaks tööandjaks. Paraku peavad nii ettevõtet teenindavad veokid kui poolteistsada töölist iga päev läbima pea kilomeetrise viletsas seisus kruusateelõigu, mille asfalteerimisel riik mõtet ei näe.

Maanteelõik, ametliku nimega Helme-Oru, mille üle on nüüdseks juba üle kümnendi nii töölised kui tööandja nördimust väljendanud, ühendab peamiselt puitliistude tootmisega tegelevat ettevõtet Valga-Uulu maanteega. Kuigi tee ei ole pikk, on umbes 800meetrise lõigu seisukord tihtipeale nõnda halb, et kannatavad tööliste sõidukid ja harvad ei ole ka tõsised liiklusohtlikud olukorrad.

Kuna Möldre külas asuv osaühing töötab kuni kolmes vahetuses ja teel käib väga tihe liiklus, muutub ka värskelt hööveldatud kruusatee loetud päevadega auklikuks ja rööpaliseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles