Noormehed läksid täismeheks saama

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi ja Jaan olid otsustanud hetkedest enne hüvastijättu viimase välja pigistada. Seda sõna otseses mõttes.
Kristi ja Jaan olid otsustanud hetkedest enne hüvastijättu viimase välja pigistada. Seda sõna otseses mõttes. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga sõjamuuseumi õuele kogunes teisipäeval ligi poolsada noort meest, kellest mõnegi juuksed värskelt lühikeseks pöetud. Suudluste ja kallistuste saatel asusid pojad, peikad ja sõbrad teele ajateenistusse.

Niinimetatud teise võtmise käigus kutsuti seekord Valgamaalt ajateenistusse kokku 41 noormeest, kellest enamik olid kogunemispunkti saabunud tüdruksõprade ja raskete kottidega. Siin-seal oli märgata punaseks nutetud silmadega emasid ja kindlameelselt surutud viimaseid käepigistusi.

Enne seda, kui noormehed üksteise järel valgesse bussi istusid ning Võrus asuva Kuperjanovi jalaväepataljoni poole sõitu alustasid, õnnestus Valgamaalasel viimaseid minuteid tsiviilisiku privileege nautivate tulevate meestega muljeid vahetada. Poistega liitusid nende tüdruksõbrad, kes olid nähtavasti otsustanud, et peikad nende käeulatusest enneaegselt ei lahku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles