Kuidas taastada piirikontroll?

, Riigikogu EKRE fraktsiooni liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige, reservkolonel Uno Kaskpeit
Riigikogu liige, reservkolonel Uno Kaskpeit Foto: Arvo Meeks

Seoses migratsioonikriisiga on kogu Euroopas tõusnud päevakorda tõsine küsimus piirikontrolli taastamise vajadusest ELi sisepiiridel. Selleks on andnud põhjust Itaalia ja Kreeka süstemaatiline tegevusetus nende hallatavatel Euroopa Liidu välispiiridel, kus need kaks riiki vilistavad Schengeni välispiiride valve põhimõtetele ja kokkulepetele.

Sama probleem ning vajadus tekib meil juba Eesti-Läti piiril. Kuidas ja milliste jõududega seda teha? Politsei- ja piirivalveameti (PPA) juht arvas, et see ei ole probleem – taastame samadel põhimõtetel nagu USA presidendi visiidi ajal! See on ilus loosung inimeselt, kes piiri valvamisest on lugenud ainult raamatutest ja kuulnud teiste juttudest.

Tänapäeval oleme saavutanud oma «vääramatute juhtide» tegevuse tulemusel selle, et kui on tarvis taastada lõunapiiril piirikontroll, pole organisatsiooni, kes oleks selleks võimeline. PPA peadirektor kindlasti hõiskaks kõva häälega, et seda aitab meil teha Kaitseliit – täpselt nagu USA presidendi külastuse ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles