Piltuudis: Lõuna-Eestis vuras võimas politsei veekahur

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti politsei veekahur.
Eesti politsei veekahur. Foto: Lugeja pilt

Postimehe lugeja märkas täna hommikul Valga Olerexi tanklas politsei eriüksuse veekahurit, küsimusele, mida masin Valgas teeb, ta aga vastust ei saanud. Politsei- ja piirivalveameti (PPA) pressiesindaja sõnul tegi veekahuri meeskond tavalist treeningsõitu.

Lugeja sõnul liikus masin hommikul kella 10 paiku Otepäält Valga poole. Pildile püüdis ta veekahuri Valga Olerexi tanklas.

«Peale seda suundus masin linna vahele sõitma,» märkis lugeja.

Uudishimulikult pöördus ta juhi poole küsimusega, miks masin Valgas on, ent juht öelnud, et see on salastatud info ja ta ei saa sellest paraku rääkida.

Politsei veekahur täna hommikul Valgas. Foto:
Politsei veekahur täna hommikul Valgas. Foto: Foto: Lugeja pilt

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel ütles, et veekahur teeb sealkandis õppesõite. «Ei midagi eriskummalist - tavapärane töö kontrollimaks, kas, kus ja kuidas sellega liikuda saab, vett võtta saab ja muud sellist,» selgitas ta.

PPA soetas uue, eritellimusel valminud ja üheksa miljonit krooni maksnud veekahuri 2009. aastal, kaks aastat pärast Tallinnas toimunud aprillirahutusi. Veekahur on mõeldud massirahutuste mahasurumiseks.

PPA kinnitusel teeb veekahuri meeskond regulaarselt treeningpäevi, liigutakse Eesti eri otstes ja harjutatakse ühes teiste operatiivsõidukitega operatiivset reageerimist. PPA pressiesindaja sõnul on põhjendatud, et eriüksus pigem ei avalikusta, mida parasjagu tehakse. «See on taktikaline küsimus. See ongi see harjutamine,» märkis pressiesindaja.

Eile ja täna liikus masin Lõuna-Eesti piirkonnas, alles hiljuti harjutati Ida-Eestis ning septembri alguses Läänemaal.

Haapsalu politseijaoskonna juht Andrei Taratuhin ütles siis Lääne Elule, et politsei veekahuri meeskond õpib treeningsõidu käigus tundma tehnikat ja kohalikke olusid.

Veekahur on ehitatud rauast ja kaalub kakskümmend tonni, sellest kuus tonni on vett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles