Eesti kiireimat BMWd roolib Valga mees Lauri Soots

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Soots on mees, kes tunneb oma masinat läbi ja lõhki.
Lauri Soots on mees, kes tunneb oma masinat läbi ja lõhki. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eestimaa kiireima BMW omanik Lauri Soots on noor ja ambitsioonikas mees, kes kiirendusvõidusõidus nii kodu- kui välismaal juba endale nime on teinud. Tänavu krooniti ta Super Comp klassis Eesti meistriks.

Juba poisikesena autopisikuga nakatunud Lauri Soots sündis Lätimaal Smiltenes, kuid kasvas üles Valgas. «Isa on eestlane ja ema lätlane. Eesti keel meeldis mulle rohkem ja nii ma sattusingi Valga valgesse kooli õppima ja sealt edasi juba õhtukooli.» Huvi autode ja mootorite vastu tekkis tal juba mudilaseeas, umbes nelja-aastaselt, ning on püsinud tänaseni.

«Tutvusringkonnas oli mul ikka kõige kiirem punnvõrr. Olen alati, niipalju kui mäletan, masinaid ja mootoreid tuuninud. Oma päris esimese auto ostsin kooliajal. Panin vanematelt saadud söögiraha kõrvale ja teenisin juhutöödega lisa ning ostsin salaja, ilma vanemate teadmata auto. Vend oli ainuke, kes teadis. Metsa vahel sai ka sõitma õpitud,» meenutab mees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles