Valgamaad väisasid suursaadikud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konsul Marje Massa (paremalt), Riias asuva Eesti saatkonna asejuht Merje Stanciene, suursaadik Juris Bone, suursaadik Tõnis Nirk ja Läti-Eesti instituudi direktor Daina Jüristo
Konsul Marje Massa (paremalt), Riias asuva Eesti saatkonna asejuht Merje Stanciene, suursaadik Juris Bone, suursaadik Tõnis Nirk ja Läti-Eesti instituudi direktor Daina Jüristo Foto: Kaja Mõts/Valga maavalitsus

Eelmisel nädalal külastasid Valgamaad Eesti suursaadik Lätis Tõnis Nirk ja Läti suursaadik Eestis Juris Bone, kes kohtusid mitme Eesti ja Läti ettevõtjaga. Delegatsiooni kuulusid ka Riias asuva Eesti saatkonna asejuht Merje Stanciene ja konsulaadi konsul Marje Massa.

Visiit algas osalemisega seminaril «Ei saa me läbi Lätita», kus nad tutvustasid Läti ja Eesti ettevõtlussektori erisusi ning koostööpunkte. Lisaks räägiti praktilistest kogemustest Läti turul tegutsemisel ning maksude erinevusest, andis teada maavalitsuse avalike suhete juht.

Delegatsioon kohtus ka maavanemaga ning Valga ja Valka linna esindajatega. Maavanem Margus Lepik tutvustas maakonna haldusterritoriaalset korraldust ja rääkis piirialadel elamise eripäradest. Valga linnapea Kalev Härk andis ülevaate kaksiklinna Valga-Valka arenguplaanidest. Koos arutati riikidevahelist koostööd hariduse, keskkonna, pääste, ühistranspordi ja meditsiini valdkonnas.

Margus Lepik avaldas usku, et koostöö Lätiga jätkub. «Tallinnast ja Riiast vaadatuna oleme ääremaa, kuid koostöö võimaldab tõsta mõlemal pool piiri elava rahva elukvaliteeti. Seega on sellised kohtumised väga vajalikud ning vastav ettepanek sai tehtud suve teisel poolel.»

Tema sõnul informeerisid võõrustajad saadikuid Valga ja Valka piirkonna ühistegevustest ning eripärasustest. "Palusime, et nad oma tegevuses arvestaksid nendega, sest ainult mõlema riigi koostöös saame paremaks muuta piirialal elavate inimeste igapäevaelu.

Mõlema riigi suursaadikud lubasid anda panuse piirialade probleemide lahendamisele ja  Eesti-Läti suhete arendamisele laiemalt.

Päeva teisel poolel külastati Valgamaa kutseõppekeskust, Norstat Valga kontorit ning PEPI RER tehast Valkas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles