Puu otsast purki ehk kuidas õuntest mahl saab

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui purustajast on kätte saadud õunapüree, pannakse see riide vahele ja pressi alla. Mahla kättesaamiseks tuleb rakendada jõudu.
Kui purustajast on kätte saadud õunapüree, pannakse see riide vahele ja pressi alla. Mahla kättesaamiseks tuleb rakendada jõudu. Foto: Liisi Ploom

Küllap on usinamad hoidiste vaaritajad oma tegemistega juba lõpusirgel. Mida aga teha koduaia õunalaadungiga, kui moosi- ja kompotiriiulid juba täis? Mis muud kui mahl välja ja purki.

Kui kodus mahlateoks vajalikke riistapuid pole, saab abi Tõrva aianduse ja mesinduse seltsist. «Õunamahla tegemiseks on meil kõik vahendid olemas – nii press kui purustaja,» kinnitas Ilmar Kõverik, üks seltsi liikmetest.

Kõverik ise teistele mahla pressimas ei käi, kuid rahvas käib nende juures ja tööd jagub. «Ka eelmisel nädalavahetusel käisid inimesed meie juures mahla valmistamas ja kokku tegime umbes 500 liitrit. Hooaeg hakkab nüüd küll juba lõppema.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles