Juhtkiri: Terviseks! Tervisenapsuta

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Alkoholist ning selle tarbimisest on viimastel päevadel taas palju juttu olnud. Eelkõige seetõttu, et tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski on asunud võitlema joomarlusega.

«Ma sõdin Eesti inimeste parema tervise ja kainema, vägivallatu ühiskonna eest. Üle tuhande alkoholisurma aastas, täiesti valdav alkoholitarbimine alaealiste seas, kümned tuhanded purunenud peresuhted, vigastused, vägivald ja avaliku korra rikkumised, otseselt kaotatud majanduslik potentsiaal kuskil kaks protsenti SKTst aastas. Nimekirja võib jätkata,» selgitas minister.

Plaanitavate meetmete vastu on ootuspäraselt sõna võtnud alkoholitootjad. Kuna piirangud puudutavad ka reklaame, on teravate väljaütlemistega esinenud mõne meediakanali esindajadki. Näiteks TV3 tegevjuht Priit Leito väitis, et kui alkoholireklaamid praegusel kujul kaotada, kahaneb eratelekanalite teenitav reklaamiraha sedavõrd, et tuleb vähendada spordiülekannete mahtu ja mõni kanal võib tegutsemise sootuks lõpetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles