Riigieelarvest konservatiivse pilguga

Priit Sibul
, Riigikogu liige, Valga gümnaasiumi vilistlane (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Sibul
Priit Sibul Foto: Erakogu

Eesti järgmine, 2016. aasta riigieelarve on 8,9 miljardit eurot ja struktuurses ülejäägis. Eks sõltuvalt maailmavaatest katsub iga erakond peegeldada eelarves just endale olulisi eelisvaldkondi – lihtsustatult öeldes valimislubadusi.

Tuleva aasta riigieelarve on koostatud konservatiivselt ja vastutustundlikult. Konservatiivne eelarvepoliitika on majanduskasvu üks eeldus. Tagades, et Eesti riik on maksujõuline ega ela üle võimete. Oluline on ka jätkuvalt põhimõtte järgimine, et riigi laenukoormus ei kasvaks igapäevaste kulude kompenseerimiseks ja riigi rahandus oleks 2016. aasta lõpus heas korras.

Minule on suur mure kulutused sotsiaalkaitsevaldkonnas, mis kasvavad tuleval aastal ühe protsendi võrra, nominaalis umbes 209 miljonit eurot. Justkui ehitaksime sotsiaalriiki, mis põhineb toetustel. Mis signaali saadab see ettevõtjatele ja tööinimestele, kelle panuse arvelt eelarve koostataksegi?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles