Ukraina – tulevikuga maa täis nostalgilisi mälestusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maidani väljakul ei viita esmapilgul miski pöördelistele sündmustele. Mälestustahvlitel on hukkunute pildid ja mõnegi juures abipalve toetada konfliktis kannatada saanud peresid.
Maidani väljakul ei viita esmapilgul miski pöördelistele sündmustele. Mälestustahvlitel on hukkunute pildid ja mõnegi juures abipalve toetada konfliktis kannatada saanud peresid. Foto: Kaja Mõts

Teade Ukrainasse töölähetusele minekust ei tekitanud eriti emotsioone. Ma ei mõelnud, mis võib juhtuda või mis ees ootab. Olin võtnud teadmiseks, et tegemist on Ukrainaga ja seal on ajad keerulised. Hoolimata lõpmatutest erinäolistest piltidest meedias, ütlen juba alguses: ärge jätke Ukrainasse minekut ära. See on nostalgiliste mälestuste, vastupidavuse ja kahtlemata tulevikuga maa.

Meie seltskonna transpordivahend sõiduks Ukrainasse oli buss. See omakorda tähendas, et saame osa piiriületuse rõõmudest, kuid näeme kindlasti rohkem kui näiteks lennureisil.

Hakkasime ennast juba varakult piiriületuseks ette valmistama mälestustega 24tunnistest ootejärjekordadest omaaegsel Poola-Saksa piiril. Kuigi me ei pidanud ööpäeva piiril veetma, siis paaril korral oli see paras katsumus siiski. Oleme ju harjunud viisavabalt ja takistuseta Euroopa Liidu piires liikuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles